Menu Sluiten

Tiny House Woning

Als u geïnteresseerd bent in het zelf bouwen van een Tiny House, moet u natuurlijk eerst uw eigen behoeften in overweging nemen. Afhankelijk van het aantal mensen dat later wil intrekken, moet het gebouw natuurlijk individueel worden aangepast. Massief houten meubelen behandeld met biologische lakken en verven worden vaak gebruikt voor de binnenhuisinrichting van kleine (niet-verplaatsbare) woningen. Het interieurontwerp is zeer efficiënt en natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met esthetische factoren. In het geval van verplaatsbare woningen zoals de Tiny Houses ligt de focus echter op gewichtsbesparing en daarom moet er geen zwaar meubilair worden gebruikt.
Tiny Houses hebben meestal weinig muren en de gebouwentechniek is permanent geïnstalleerd. Vaak wordt het dakoppervlak gebruikt voor energieopwekking of waterzuivering door zonne-energiesystemen, zodat er geen extra ruimte nodig is.

Als u een uitgebreide indruk wilt krijgen van voorbeeldige Tiny Houses, moet u zo snel mogelijk ons Tiny House Park bezoeken, dat zich op dit moment nog in de planningsfase bevindt (!). De voordelen van een presentatieruimte met objecten van verschillende fabrikanten en (althans in het geval van ons project) de bijbehorende proef leefmogelijkheid liggen voor de hand: Een korte vakantie in een Tiny House is niet alleen informatief, maar prikkelt ook de fantasie en geeft de bezoeker zo veel nieuwe ideeën voor zijn eigen bouwprojecten.

Tegenwoordig speelt naast flexibiliteit voor veel mensen ook kostenreductie een grote rol – Tiny Houses volgen precies deze trend. Ze zijn ook een uitstekend voorbeeld van duurzaam bouwen en blijken dus een duurzame leefoplossing te zijn voor iedereen die een actieve rol wil spelen in de bescherming van ons milieu.